понеділок, 6 грудня 2010 р.

18-25 євро - ціна «проїздного» для гостей-2012

Усі чотири українські міста-господарі Євро-2012 повинні ввести єдиний проїзний квиток для міського транспорту. Про це наголосив на прес-конференції  у Києві віце-прем’єр-міністр України з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков, передає Укрінформ-спорт. Урядовець підкреслив, що ціна на «проїзний» всередині міст повинна бути обґрунтованою і доступною для людей.
Для цього у Харкові вже створено єдиного пасажирського перевізника підприємство «Харків Пасажирський», який має об'єднати КП «Харківський метрополітен», КП «Міськелектротранс» та комунальні автобуси. У найближчих планах цього підприємства - створення єдиного проїзного квитка на весь міський транспорт.
У коментарі Інформаційному центру «Україна-2012» Борис Колесніков зазначив, що квиток буде мати вигляд пластикової картки, а ціну такого квитка, яка буде діяти в усіх містах протягом всього періоду чемпіонату, визначать міста.
«Попередня ціна, яка обговорювалась, - 18-25 євро на весь період турніру. Проте це не стосується міст, які мають метрополітен», - підкреслив Віце-прем’єр.

За словами урядовця, єдиний проїздний - це важливе рішення і крок назустріч вболівальникам. «Кілька днів тому  Росія отримала чемпіонат світу-2018. Не останню роль у цьому зіграв аргумент відмови від плати за громадський транспорт на користь вболівальників. Катар зробив те саме. Результати ви знаєте самі», - пояснив Борис Колесніков.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p35685/