середу, 15 грудня 2010 р.

Фільм "Соціальна мережа" отримав приз нью-йоркських кінокритиків

Фільм Девіда Фінчера "Соціальна мережа", що розповідає про створення сервісу Facebook, отримав премію нью-йоркських кінокритиків (New York Film Critics Circle Awards) у номінації "фільм року".
Як повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Associated Press, Фінчер також був відзначений нагородою в номінації "кращий режисер".
Відразу три премії отримала стрічка режисера Лізи Холоденко "Дітки в порядку" (The Kids Are All Right). Аннетт Бенінг стала лауреатом у номінації "краща актриса". Марка Руффало нагородили за кращу чоловічу роль другого плану.
Ще однією премією відзначили сценаристів картини - Стюарта Блумберга і Лізу Холоденко. Колін Ферт отримав нагороду за головну роль у біографії британського монарха Георга VI "Король говорить!" (The King's Speech). Мелісса Лео була відзначена премією в номінації "жіноча роль другого плану" за її роботу у фільмі Девіда О.Расселла у фільмі "Боєць" (The Fighter).
Картина "Чорний лебідь" Даррена Аронофськи удостоїлася призу за операторську роботу. Премія нью-йоркських кінокритиків вручається з 1936 року. Вважається, що вона дозволяє визначити фільми, що є головними претендентами на "Оскар".