пʼятницю, 17 грудня 2010 р.

Легендарний американський журналіст Ларрі Кінг завершує свою кар'єру

Після 25 років успішної кар'єри, майже 40 тисяч інтерв'ю з президентами, кінозірками, фінансистами, впливовими політиками різних країн та пересічними громадянами, легендарний американський журналіст Ларрі Кінг завершує свою кар'єру. 16 грудня в ефірі популярної передачі "Larry King Live" на телеканалі CNN він зустрівся з глядачами востаннє.
Ларрі Кінг завоював популярність своїм унікальним вмінням вибудовувати діалог із співрозмовниками. Серед його гостей в прямому ефірі були політики Нельсон Мандела, Володимир Путін та американські президенти починаючи з Річарда Ніксона. Журналіст брав інтерв'ю чи не в усіх селебриті від Барбари Стрейзанд до Леді Гаги.
Американська преса пише про Кінга як про "короля, який залишає свій трон". Однак, хоч 77-річний ведучий більше не буде регулярно з'являтися в телеефірі, зовсім залишати CNN не збирається. Принаймні чотири рази на рік на каналі виходитиме його шоу "Larry King specials". "Ларрі Кінг - історична фігура у журналістиці, один із найважливіших піонерів ток-шоу як на радіо, так і на телебаченні", - говорить про нього оглядач журналу Talkers Мішель Харрісон.
Його шоу потрапило до Книги рекордів Гіннеса як передача, яка найдовше існує з тим самим ведучим і виходить в ефір у той самий час. Сьогодні глядачі востаннє побачать прямий ефір програми з Лос-Анджелеса. У ньому мають взяти участь відразу 16 гостей. Їх імена не розголошують, однак очікують кількох відомих політиків. Ларрі Кінг висловив побажання, аби на його останню передачу прийшов колишній губернатор штату Нью-Йорк Маріо Куомо, який був гостем першого ефіру журналіста в 1985 року.
Про намір залишити телебачення Ларрі Кінг оголосив ще влітку. Це пов'язують із певним зниженням рейтингів передачі та із особистими проблемами її телеведучого. Телеканал CNN уже підшукав йому заміну - нове шоу вестиме популярний журналіст Пірс Морган.