пʼятницю, 17 грудня 2010 р.

У Києві очікується масштабне перейменування вулиць

У Києві очікується масштабне перейменування вулиць. Відповідні пропозиції, схвалені комісією з перейменування вулиць, встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дошок КМДА, будуть направлені на терміновий повторний розгляд до Київради.
Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу із посиланням на депутата Київради, члена профільної комісії КМДА Олександра Бригінця, йдеться про понад 150 вулиць.
Зокрема, за його словами, це стосуватиметься вул. Горького, яку нарешті офіційно перейменують у вул. Антоновича. У Голосіївському районі вул. Дімітрова перетвориться у вул. Ділову, а проспект Червонозоряний - у проспект Володимира Івасюка.
Вулицю Ілліча в Дарницькому районі перейменують у вул. Юрія Збанацького, вул. Крупської - у вул. Павла Чубинського, вул. Максима Горького - вул. Кирила Осьмака.
У Деснянському районі вул. Петра Запорожця назвуть вул. Івана Миколайчука, в Дніпровському районі проспект Возз'єднання перейменують у проспект Соборності.
Площу Фрунзе в Оболонському районі назвуть Петропавлівською, вул. Гамарника в Пущі-Водиці присвоять ім'я композитора Дмитра Бортнянського.
У Печерському районі вул. Аніщенка буде перейменована у вул. Левандовську, вул. Андрія Іванова - в провулок Бутишева, вул. Струтинського - у вул. Августина Волошина, вул. Василя Кіквідзе - вул. Михайла Бойчука, провулок Чекістів - у провулок Костя Гордієнка.
Площа Червоної Пресні в Подільському районі отримає ім'я Сергія Бондарчука.
У Святошинському районі вул. Криленка перейменують на честь Олексія Береста, вул. Ленінську в приватному секторі селища Жовтневе - у вул. Петра Дорошенка, вул. Житомирську в котеджному містечку "Чайка" - у вул. Чайковську.
У Солом'янському районі вул. Урицького стане вул. Василя Липківського, вул. Максима Горького - вул. Анатолія Лупиноса, провулок Проектний - вул. Планетарною.
Особливо багато змін чекає Шевченківський район. Вул. Артема перейменують у вул. Січових стрільців, вул. Вєтрова - у вул. Назаревську, вул. Воровського - у вул. Бульварно-Кудрявську, вул. Щербакова - у вул. Валерія Марченка, вул. Чеслава Белінського - у провулок Алли Горської, вул. Якіра - у вул. Івана Огієнка, вул. Чапаєва - у вул. В.Липинського, вул. Ю.Коцюбинського - у вул. В.Винниченка; частину вулиці Мельникова від Лук'янівської площі до вул. Дорогожицької мають намір об'єднати з існуючою вулицею Дорогожицькою, а частину вулиці Мельникова від вул. Дорогожицької до вул. Олени Теліги перейменують у вул. Андрія Мельника.
Крім того, за словами О.Бригінця, в Києві з'являться 22 нові вулиці й одна площа. Зокрема, в новому мікрорайоні Святошинського району вулицям дадуть такі назви: Житомирська, Білгородська, Музичанська, Северинівська, Ситняківська, Личанська, Пашковська, Любимівська. У новому мікрорайоні Оболонського району з'являться вулиці Любомирська, Рожковська, Сваромська, Хотянівська, Абрикосова, Вербова, Сетомльська, Миколи Аркаса. Площу на розі вулиць Героїв Сталінграда і Мате Залки назвуть площею Мистецтв. Пойменують і вулиці нового житлового мікрорайону на 27 км. Столичного шосе: Дубова, Лісниківська, Ходосівська, Підгорецька і Козинська. Ім'ям академіка Миколи Боголюбова назвуть відокремлену частину вулиці академіка Лебедєва поблизу території Інституту теоретичної фізики.