середу, 29 грудня 2010 р.

Піратські фільми знаходитимуть по "генетичному коду"

Ізраїльські вчені навчилися знаходити піратські копії фільмів за допомогою "генетичного коду". Такий метод пошуку допоможе знайти нелегальні копії картин в Інтернеті навіть у тому разі, якщо пірати змінили відео.
Учений з Тель-Авівського університету Алекс Бронштейн спільно з колегами запропонував накласти на кожний кадр фільму віртуальну сітку, яка дає змогу вичленити в ньому значущі об'єкти. Сукупність таких сіток складає "генетичний код" фільму. Код, у свою чергу, використовується для виявлення нелегальних копій кінострічки.
Перевага методу, на думку Бронштейна, полягає в тому, що він дозволяє знайти в Мережі навіть ті піратські копії, які за якістю картинки значно відрізняються від оригіналу: нерізкою картинкою, спотвореними кольорами або зміненими пропорціями кадру. "Генетичний код" спрацює і в тому випадку, якщо з фільму були вирізані деякі сцени або, навпаки, додані нові.
Бронштейн вважає, що його метод буде цікавий насамперед відеохостингам, багато з яких досі не здатні розпізнати піратське відео, якщо в нього були внесені зміни, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на TechEye.