середу, 29 грудня 2010 р.

У Пекіні буде запроваджено повну заборону на куріння

У громадських місцях, офісах і громадському транспорті Пекіна до кінця 2015 року буде запроваджено повну заборону на куріння. Це пообіцяв на прес-конференції представник Управління охорони здоров'я Пекіна Мао Юй.
На найближчі п'ять років Управління охорони здоров'я ставить перед собою реальні, на їхню думку, цілі - знизити частку чоловіків-курців з нинішніх 4,6% до менше 4%, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Добитися цього вони планують за допомогою деяких нових заходів, суть яких поки що не розголошують. Але серед них будуть методи переконання. З березня по червень ц.р. Управління охорони здоров'я Пекіна проводило у деяких районах міста акцію "Кинути палити на 3 хвилини", у рамках якої медичні працівники вчилися давати корисні поради з приводу того, як відмовитися від шкідливої звички.
Як показало нещодавнє опитування, 95% респондентів з кількості столичних жителів повністю усвідомлюють те, що табакокуріння може привести до раку легенів, 60% - знають, що звичка може закінчиться паралічем (у масштабах країни про це обізнані лише 16%). В той же час 82,3% людей, які взяли участь в опитуванні, не вважають пристрасть до тютюну хворобою. Більше половини опитаних зізналася, що хотіли б кинути палити (у цілому по країні таких всього 27%).
Кількість курців у Китаї перевищує 300 млн, кількість пасивних курців досягає 540 млн, серед них 180 млн - діти у віці до 15 років. Щороку від хвороб, викликаних курінням, вмирає близько мільйона осіб.
Ольга Танасійчук, ПЕКІН. 28 грудня 2010 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=974452