четвер, 22 травня 2008 р.

Кадри з хічкоківських фільмів жахів стають реальністю на курортній Львівщині

ЛЬВІВ, 22 травня. (Георгій Маценко - УКРІНФОРМ). Неоднозначну реакцію викликала у мешканців Трускавця і гостей цього відомого бальнеологічного курорту звістка про сьогоднішню презентацію величезної труни із соснових дощок, де невдовзі буде відкрито заклад громадського харчування. Бар з промовистою назвою "Вічність" облаштовує місцева ритуальна фірма, власники якої вирішили за всяку ціну потрапити до "Книги рекордів Гіннеса".
Минулого року за їх ініціативи було виготовлено найбільшу домовину, яка стала макабричним рекламним трюком. А тепер тут змайстровано бар-труну довжиною 20 метрів, висотою і шириною - 6, на який пішло 30 кубічних метрів деревини. Оформлення столиків - у ритуальному плані. На кожному з них свічка. Не менш шокуючі назви страв - салат "Дев`ять днів" чи "Сорок днів", спеціальна форма офіціантів, інші жалобні атрибути.
Як прокоментував подію керівник представництва "Радіо "Ватикан" у Львові Костянтин Чавага, нині для аматорів екстріму на Львівщині справжній "рай". Нещодавно у підвалі однієї з древніх кам`яниць в обласному центрі відкрився ресторан "Криївка", оформлений під схрон вояків УПА. Вхід сюди за паролем, інтер`єр - суворий, страви - аскетичні. Ще один заклад отримав назву "Мазох-кафе" на честь народженого у Львові австрійського письменника Леопольда Захер-Мазоха. Попри "дурну славу" батька "мазохістичних забаганок" ресторатори пропонують кожному бажаючому у паузах між тостами приміряти на собі сексуальні кайданки, відшмагати партнера спеціальним батогом або ж посидіти на кріслі, що має збуджуючу конструкцію... Ці "забаганки", щодо яких хотілося б подивитись в очі ініціаторам і покрутити пальцем біля скроні, зрештою, ще мають якесь підгрунтя - у дикуватий спосіб віддати належне історії або літературі. Однак розважатися у труні - це вже занадто, як і ініційовані нещодавно дирекцією Личаківського кладовища нічні "прогулянки" поміж могил.
Такі факти слід розцінювати не як рекорди, а як жорстокі й цинічні шоу, розраховані на низькопробні смаки, глумлення над мораллю, християнською сутністю української душі. Власне, вони протирічать багатовіковому ставленню українського народу до життя і смерті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: