понеділок, 26 травня 2008 р.

Новий прилад - люксометр дозволить львівським правоохоронцям запобігти "темним" ДТП

ЛЬВІВ, 26 травня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Новий прилад - люксометр, що дозволяє вимірювати світлопропускання автомобільного скла, з`явився на озброєнні міського відділу Державтоінспекції обласного центру. Він буде застосовуватись при проведенні технічного огляду та протягом операції "Автобус-2008", яка триває до 16 червня 2008 року
Як зазначає інспектор групи профілактичної роботи ДАІ Львова старший лейтенант міліції Ірина Пилат, діючими стандартами забороняється тонування заднього та бокових вікон транспортного засобу, нанесення дзеркального покриття на скло. Його світлопропускання має складати не менше 75 відсотків для вітрового і 70 відсотків для решти. Не можна також розміщувати на вітровому склі фотографії, сувеніри, іграшки, рекламні наклейки та інші атрибути, які погіршують оглядовість із робочого місця водія і відволікають його увагу, а у випадку ДТП можуть призвести до травмування тих, хто перебуває у салоні автомобіля. З цієї ж причини не можна встановлювати козирки з органічного скла.
Як показує досвід, такі перестороги не зайві. Адже найчастіше дорожньо-транспортні пригоди з важкими наслідками трапляються саме через неуважність водіїв, відсутність належного поля огляду. Про це свідчить статистика: автомобільні аварії забирають на Львівщині більше життів, аніж хвороби-вбивці. При цьому гинуть, як правило, молоді люди, діти. Львівські правоохоронці сподіваються, що люксометр дозволить суттєво знизити ступінь ризику для водіїв і пасажирів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: