понеділок, 19 травня 2008 р.

Правоохоронці Житомирщини викрили злочинне угруповання, яке обкрадало суто сільські ради

ЖИТОМИР, 19 травня. /Наталія Міжигурська - УКРІНФОРМ/. Правоохоронці Житомирщини затримали злочинне угруповання, яке скоїло понад 150 крадіжок із приміщень сільрад на Житомирщині, а також із 20 сільрад на Київщині. Про це повідомили у прес-службі УМВС України в Житомирській області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Невідомі зловмисники займались викраденням комп’ютерної техніки, грошей, особистого майна громадян. Загалом в області за фактами низки крадіжок із приміщень сільських рад було порушено 11 кримінальних справ упродовж минулого та поточного років. Злочинам були притаманні характерні сліди та прийоми, що застосовувалися зловмисниками для проникнення до того чи іншого приміщення. Це наводило правоохоронців на обґрунтовану підозру, що ці злочини мають серійний характер, а до складу злочинної групи входить не менше трьох осіб.
Крім того, певний зв’язок прослідковувався з подібними злочинами, скоєними й на території Київської області. Працівники міліції дійшли висновку, що фігуранти злочинної групи можуть проживати на Київщині. Відтак, у місті Ірпінь оперативники житомирського карного розшуку встановили місцезнаходження підозрюваних і затримали їх. Під час затримання у одного з фігурантів вилучено автомобіль «Ауді», завдяки якому зловмисники швидко зникали з місця скоєння злочину та вивозили викрадене.
При проведенні санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронцями вилучено знаряддя злому, аудіо- та відеоапаратуру, побутову та оргтехніку, різні документи громадян України, ювелірні вироби, електроінструменти, мисливську рушницю, два пневматичні пістолети, пристрій для відстрілу гумовими кулями, боєприпаси до зброї, церковне майно, а також близько 5 кілограмів маріхуани. Наразі доведено причетність організованого злочинного угруповання до скоєння 156 крадіжок з приміщень сільських рад на території Житомирщини, а також крадіжок з 50 дач громадян та ще з 20 приміщень сільрад Київщини.
Правоохоронці перевіряють причетність фігурантів до скоєння злочинів на територіях інших регіонів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: