середу, 21 травня 2008 р.

Випробування вакцини від пташиного грипу успішно завершено Інститутом ветеринарної медицини (Харків)

ХАРКІВ, 20 травня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Міжвідомчі випробування вакцини від пташиного грипу, розробленої вченими Національного наукового центру "Інститут експериментальної та клінічної ветеринарної медицини", успішно завершено. Про це, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, розповів директор інституту, професор Борис Стегній. У інституті, як він говорить, також розроблено засоби моніторингу, діагностики та прогнозування цього захворювання. Сьогодні Україна має повний набір засобів боротьби з пташиним грипом, відзначив Б.Стегній.
Розробку проведено в основному за рахунок коштів інституту за підтримки Мінагрополітики, що прискорило проведення роботи, а також, говорить Б.Стегній, за підтримки голови Держкомітету ветмедицини України Григорія Іванова.
Щодо інституту, то до його структури входять дослідні станції в Криму, Одесі та Дніпропетровську. За останні п'ятнадцять років в інституті, де працюють більше ста наукових співробітників, розроблено півтори сотні вакцин, сивороток та інших засобів імунопрофілактики. Вони використовуються для захисту великої рогатої худоби, свиней, птахів, бджіл, риб від інфекційних захворювань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: