вівторок, 20 травня 2008 р.

Харківський клуб стрітрейсерів не причетний до нічних гонок, коли п'яний водій збив 9 осіб

ХАРКІВ, 20 квітня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Харківський клуб стрітрейсерів не має жодного відношення до вчорашніх нічних гонок на автошляху поблизу Харкова, коли п'яний водій "шістки" збив дев'ятьох осіб, причому один із них помер на місці. Так сказав, як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, на зустрічі з журналістами керівник клубу Костянтин Мічак.
У Харкові, за його словами, вже два роки немає змагань автомобілістів на швидкість, що передбачають наявність дистанції довжиною не менше чотирьохсот метрів, оскільки тутешні дороги для цього не підходять. Якщо ж змагання проводяться, то ніяк не вночі, більше того в присутності лікарів та інспекторів ДАІ, які здійснюють контроль за станом водіїв та машин.
Як відомо, водій "шістки", який збив дев'ятьох молодих людей, що стояли на узбіччі в якості, як передбачають, глядачів, був нетверезий. Останнім часом, говорить К.Мічак, зареєстровано факти так званих самодіяльних гонок. Нещодавно такі випадки сталися на проспекті Гагаріна, де хороше дорожнє покриття. Однак минулого року після ДТП, коли водій на швидкості сто сорок кілометрів на годину збив насмерть двох пішоходів, тутешні неконтрольовані гонки, що збирають чимало глядачів, припинилися. Як вказують події, їх перенесли за місто.
У свою чергу, заступник начальника управління ДАІ ГУ МВСУ в Харківській області Олександр Азацький стверджує, що інцидент на нічній дорозі під Харковом, що закінчився дорожньо-транспортною пригодою зі смертельним випадком, це не змагання, а стихійний збір автомобілістів, у тому числі, нетверезих. Сам факт, говорить він, буде розслідувано зі всією суворістю закону.
Максимально суворого покарання для винного в нічному ДТП вимагає і влада, як сказав на прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Сергій Стороженко. За його словами, в цьому випадку, як і під час трагедії, що трапилася 2 травня на вулиці Полтавський шлях у Харкові, коли п'яний водій джипа збив насмерть шістьох осіб, виділено представника від облдержадміністрації як громадського спостерігача за ходом досудового слідства і розгляду справи в суді. Як сказав С.Стороженко, сім'ї загиблого і восьми постраждалим, яких госпіталізовано з важкими травмами, нададуть матеріальну допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: