понеділок, 26 травня 2008 р.

На Волині удесяте відбулося гумористичне свято "День приймака", аналога якому немає в Україні

ЛУЦЬК, 26 травня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Жартівливими піснями й забавами, сміхом і гумором віддзвеніло у селі Хорлупи, що в Ківерцівскому районі на Волині, гумористичне свято "День приймака". Організаторами цього самобутнього дійства, аналога якому немає в Україні, стали сільські тещі й зяті за активної підтримки місцевої влади, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Воістину унікальне свято жартів і сміху вкотре підтвердило, що українці мають почуття гумору. Про це засвідчили талановито розіграні сценки з опудалами тещ і зятів, жартівливі пісні про нелегку приймацьку долю, анекдоти про тещ і приймаків, бутафорні кості приймака-небораки, якого догризли теща з жінкою. А також масові забави - безпрограшні приймацькі лотереї, частування у похмільно-реабілітаційному центрі, де безплатно наливали приймакам цілющу мікстуру - "Приймацьку горілку".
Сподобалися всім і концерти хору приймаків та жартівливі танці приймацьких дітей. А завершилося це гумористичне торжество обіймами та поцілунками приймаків зі своїми тещами і благословенням дочекатися наступного свята.
Цьогорічний "День приймака" був на Волині уже десятим - ювілейним. А місцем його проведення стало село Хорлупи тому, що саме тут зареєстровано понад 120 приймаків, що є своєрідним рекордом України. Усі місцеві приймаки є членами тутешньої "Приймацької Січі", яка має і свій прапор у формі символічної "тещиної спідниці". Їх девіз - "Приймаки всіх країн, єднайтеся".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: