четвер, 22 травня 2008 р.

Донецький міський голова призупинив рішення сесії міськради щодо “замороження” україномовних шкіл

ДОНЕЦЬК, 22 травня. /Сергій Абуков -УКРІНФОРМ/. Донецький міський голова Олександр Лук’янченко не підписав сьогодні рішення сесії міської ради «Про хід виконання Комплексної програми розвитку освіти в м.Донецьку на 2006-2010 роки» і своїм розпорядженням від 22.05.2008 призупинив дію рішення міськради обмежити розвиток україномовних дошкільних та середніх навчальних закладів обласного центру.
Згадане рішення буде винесено на повторний розгляд сесії Донецької міської ради.
Нагадаємо, що 20 травня депутати міськради обговорили хід виконання комплексної програми розвитку освіти в обласному центрі. Управлінню освіти міськради, враховуючи «потреби населення м.Донецька в отриманні освіти рідною мовою», було доручено не допускати планового збільшення в школах і дитячих садках числа учнів, які навчаються українською мовою. За таке рішення проголосувало 55 депутатів із 58 присутніх депутатів.
Для виконання цього рішення передбачено внесення змін у Комплексну програму розвитку освіти м. Донецька на 2006-2010 роки. Усього в Донецьку 169 шкіл, із яких у 34 викладання ведеться українською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: