четвер, 22 травня 2008 р.

Співробітники луганського СБУ припинили незаконне відчуження 5 квартир через третейське судочинство

ЛУГАНСЬК, 22 травня. /Олена Особова - УКРІНФОРМ/. У Луганській області співробітниками СБУ та УБОЗ обласного Управління МВС припинено діяльність організованої злочинної групи, яка спеціалізувалася на незаконному заволодінні квартирами та їх перепродажі на вторинному ринку. Загальна сума збитків, заподіяних зловмисниками законним власникам житла, перевищує 500 тисяч гривень,- передає корреспондент УКРІНФОРМу із посиланням на прес-службу управління.
Для приховання злочинної діяльності, пов'язаної із відчуженням нерухомості, зловмисники зареєстрували третейський суд, який, використовуючи недосконалість чинного законодавства про третейське судочинство, приймав незаконні рішення про визнання права власності на квартири за одним із учасників організованого злочинного угрупування. Потім, заручившись виконавчим листом про примусове виконання рішення третейського суду, правопорушники реєстрували право власності в бюро технічної інвентаризації і перепродавали житло.
Співробітниками СБУ та УБОЗ викрито п'ять епізодів незаконного заволодіння об'єктами нерухомості.
Стосовно учасників кримінального формування порушено декілька кримінальних справ.
На незаконно оформлені в БТІ документи накладено арешт. Третейський суд, який використовувався для проведення кримінальних афер, закрито. Квартири, якими незаконно заволоділи шахраї, будуть повернуті законним власникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: