середу, 1 жовтня 2008 р.

Нинішній жовтень має бути майже весь теплий і лагідний за прогнозом Володимира Лиса

ЛУЦЬК, 1 жовтня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Цьогорічний жовтень очікується маєже весь теплим і лагідним. Таким є прогноз на другий осінній місяць відомого народного синоптика з Волині Володимира Лиса, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За його твердженням, дощі, трохи зятяжні й дошкульні, швидше за все, опанують орієнтовно середину місяця. І триватимуть вони, можливо, навіть близько тижня. Але згодом завітає ще одна порція отого особливо очікуваного восени "бабиного літа".
А ось закінченняч жовтня таки знову має бути холодним. І ця прохолода зачепить і початок останнього осіннього місяця - листопада.
Прогнозування за народним прогностиком, що грунтується на методі спостереження за погодою, - давнє захоплення Володимира Лиса. Про те, що його прогнози часто збуваються, якнайкраще свідчить минулий вересень, тривалі й затяжні дощі якого впевнено передбачив Володимир Лис. Про свій досвід складання прогнозів талановитий письменник і журналіст розповідає в спеціально написаній книжці "Таємна кухня погоди", котра незабаром побачить світ у луцькому видавництві ПВД "Твердиня".