середу, 1 жовтня 2008 р.

У Чернігівській області спецпідрозділи УБОЗу звільнили заручника

ЧЕРНІГІВ, 16 вересня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Справжнє, а не тренувальне, як це буває, звільнення заручника відбулося в селищі Батурині Бахмацького району Чернігівщини. Спільну операцію проводили УБОЗ УМВС Миколаївської області та Бахмацького райвідділу міліції, передає кореспондент УКРІНФОРМу, посилаючись на прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Жителя Миколаївщини 1954 р.н., що працює охоронцем у школі, четверо невідомих у масках захопили неподалік його будинку в селі Актове Вознесенського району. Чоловіка зв’язали і вивезли до Чернігівської області. Майже добу його утримували в наручниках у погребі приватного будинку селища Батурина. За звільнення зловмисники вимагали від жертви повернення неіснуючого боргу.
За підозрою у скоєнні цього злочину затримано четверо осіб, троє з яких - мешканці Чернігівщини, зокрема, раніше засуджений за хуліганство чоловік (1953 р.н.) та двоє 18-річних молодиків ромської національності. Четвертий затриманий - сусід жертви. У зловмисників вилучено мисливський карабін калібру 7,62 мм, незареєстрований газовий револьвер та наручники.
За ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), Вознесенським райвідділом міліції порушено кримінальну справу.
За інформацією першого заступника Міністра внутрішніх справ, генерал-лейтенанта міліції Володимира Бедриківського, цього року працівники органів ВС розкрили майже 150 злочинів, пов’язаних із незаконним позбавлення волі людини. З них 5 злочинів було скоєно відносно малолітніх дітей.