середу, 8 жовтня 2008 р.

Місце торішньої трагедії у Дніпропетровську буде увінчане храмом вже на Різдво

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 8 жовтня. /Тетяна КолядинськаУКРІНФОРМ/. Будівництво храму на честь ікони Божої Матері „У скорботах і печалях втіха” на місці торішньої трагедії у Дніпропетровську, де вибухом газу була зруйнована багатоповерхівка, буде повністю завершено до Різдва. Але 13 жовтня, на роковини трагедії, тут буде проведено богослужіння в пам'ять про загиблих. Про це повідомив голова облдержадміністрації Віктор Бондар, який сьогодні ознайомився зі станом будівельних робіт, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
За словами Віктора Бондаря, на спорудження храму вже витрачено близько 8 млн грн. Гроші на рахунок надходять регулярно, фінансується проект лише завдяки благодійникам, головним чином за рахунок ТОВ «Газекс-Україна». Передбачається, що все будівництво обійдеться у 9,5 млн грн (замість 5 мільйонів, які виділялися з цією метою на початку). Сума збільшилася у зв’язку з подорожчанням будівельних матеріалів та інфляцією, зауважив Віктор Бондар.
Храм зводиться серед висотних житлових будинків, і ця обставина, за інформацією архітектора проекту Олександра Плосконоса, змусила витягнути будівлю – її висота перевищує 30 метрів.
До 13 жовтня тут планують завершити спорудження меморіалу пам’яті жертв трагедії, ландшафтні роботи, заасфальтувати дороги.
Храмовий комплекс складається з будівлі церкви, окремі елементи якої виконані в стилі українського бароко, церковного будинку та меморіального комплексу пам’яті загиблих. У червні, як повідомляв УКРІНФОРМ, у вівтарну частину храму було закладено капсулу із частками святих мощів митрополита Київського і Галицького Володимира.
Нагадаємо, внаслідок вибуху побутового газу 13 жовтня 2007 року в багатоповерхівці на вул. Мандриківській, 127 у Дніпропетровську загинуло 23 людей, а мешканці 160 квартир опинилися без даху над головою.