пʼятницю, 17 жовтня 2008 р.

Дніпропетровська міліція причетна до діяльності нарколабораторій

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 23 вересня. /Тетяна Колядинська - УКРІНФОРМ/. Головне управління МВСУ у Дніпропетровській області розслідує справу про причетність міліції до функціонування лабораторій з виробництва наркотиків. На час проведення розслідування тимчасово відсторонений від виконання своїх обов'язків начальник Бабушкінського районного відділення міліції (м. Дніпропетровськ). Про це повідомив на прес-конференції міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який перебував у Дніпропетровську з робочою поїздкою.
За словами Юрія Луценка, приблизно два тижні тому співробітники Кримського УБОЗу за допомогою контрольної закупки виявили три невеликі нарколабораторії в Бабушкінському районі Дніпропетровська. "Буквально після цієї прес-конференції буде прийнято рішення про відсторонення начальника Бабушкінського районного відділення міліції від виконання його обов'язків на час проведення службового розслідування про причетність співробітників дніпропетровської міліції до функціонування цих лабораторій. Очолить розслідування один із заступників начальника ГУМВС у Дніпропетровській області, який дасть оцінку роботи співробітників міліції, з'ясує їх можливу причетність до лабораторій і дасть відповідь на запитання, чому кримський УБОЗ їх виявив, а не дніпропетровський", - сказав міністр.

Кримські правоохоронці, додав він, зафіксували телефонні розмови наркодилерів, у яких згадувалася дніпропетровська міліція. Лабораторії розташовувалися у звичайних квартирах і функціонували достатньо довго. Постачальників наркотиків "на гарячому" упіймала кримська міліція, затримані й зловмисники, які їх виготовляли.