пʼятницю, 17 жовтня 2008 р.

У Миколаєві заборонили продаж пива дітям до 18 років

МИКОЛАЇВ, 18 вересня. /Алла Мірошниченко - УКРІНФОРМ/. У Миколаєві заборонили продаж пива дітям до 18 років. Таке рішення прийняла сьогодні сесія міської ради. Примітно, що одним з ініціаторів такого рішення стало Миколаївське відділення "Сан Інбев Україна" - заводу по виробництву пива.
Віднині продавці цього популярного серед молоді напою при виникненні сумніву про вік покупця мають вимагати у того паспорт. Даним рішенням забороняється роздрібна торгівля пивом на території дошкільних, навчальних закладів та установ охорони здоровя, у місцях проведення спортивних змагань, свят, тощо.
У місцях продажу пива буде розміщено попередження про заборону. Крім того, в школах вестиметься додаткова робота щодо культури споживання алкогольних напоїв та пива.
Щоправда, в багатьох виникає питання щодо належного забезпечення контролю за виконанням цього рішення, але загалом громадськість схвально ставиться до нього. Тільки за 8 місяців цього року в Миколаєві офіційно зареєстровано 230 підлітків у стані алкогольного спяніння, 95 з котрих скоїли злочини різних ступеней важкості будучи під впливом "зеленого змія".