вівторок, 14 жовтня 2008 р.

На Дніпропетровщині півтори доби шукали грибника, який заблукав у лісі

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 9 жовтня. /Тетяна Колядинська - УКРІНФОРМ/. Грибника, який півтори доби блукав у лісі, знайшли лісники Дніпропетровсько-Орільського заповідника, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Подробиці повідомили у Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Дніпропетровській області. 52-річний чоловік вранці повертаючись з дачі, вирішив у Дніпропетровсько-Орільському заповіднику пошукати грибів. Площа цієї місцевості сягає близько 4 тис гектарів, половина з яких вкрита лісом. Вже о 14 годині мандрівник зателефонував дружині і розповів, що заблукав, але шукає вихід. Коли стемніло, налякана жінка звернулася до рятувальників. Бійці МНС з Амур-Нижньодніпровського району обласного центру виїхали назустріч чоловікові, сигналізуючи йому світлом фар. Однак, той сигналу не побачив і перестав виходити на зв'язок. До пошукових робіт залучили особовий склад Головного управління МНС, працівників Кіровського лісництва, МВС та охорони заповідника, які шукали грибника-невдаху до ранку, але так і не знайшли.
Вранці було сформовано нову пошукову групу у складі пожежно-рятувальних підрозділів з Дніпропетровського району та Дніпродзержинська, а також працівників аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Чоловік знайшовся тільки в кінці дня, близько 21 години.