середу, 1 жовтня 2008 р.

Львів`яни прагнуть до НАТО, хоча остерігаються погіршення стосунків з Росією

ЛЬВІВ, 30 вересня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Близько 73 відсотків мешканців Львівщини підтримали б сьогодні вступ України до НАТО. Про це повідомив журналістам директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін, підбиваючи підсумки соціологічного дослідження, проведеного в області Українським фондом «Громадянська думка».
Як зазначив науковець, процес інтеграції не залежить від основних соціально-демографічних параметрів та поінформованості респондентів. Його, наприклад, здивувало те, що 48 відсотків опитаних оцінюють вступ України до НАТО як загрозу для Росії. «Отже люди розуміють, що таке приєднання може призвести до погіршення стосунків з північною сусідкою. Але на прикладі країн Прибалтики, можу сказати, що стосунки стабілізуються», – наголосив Олег Соскін.
За його словами результати досліджень чітко визначають сектор підтримки Північно-Атлантичного блоку в Україні. Це не менше як 40 відсотків усього населення.
Для більшої поінформованості щодо всіх аспектів об`єднавчих процесів молодої держави Інститут трансформації суспільства планує ініціювати курс євроінтеграції у школах та в університетах.