середу, 1 жовтня 2008 р.

А судді хто? Хабарники, їй-Богу!

ОДЕСА, 16 вересня. (Ольга Коростельова - УКРІНФОРМ). 4 тисячі доларів США вимагав і отримав заступник голови одного з районних судів Одещини з керівника районного пункту ветеринарно-санітарного контролю. Жінку було звинувачено у службовому підробленні та привласненні, розтраті майна (або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкції останньої статті передбачають до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.За відповідні гроші суддя обіцяв призначити покарання, не пов'язане з позбавленням волі; та й право на посаду зберігалося, повідомила УКРІНФОРМу прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Працівники Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України спільно з УБОЗ ГУМВС України в Одеській області та Генеральною прокуратурою України викрили хабарника. Під час передачі коштів суддю було спіймано "на гарячому". Мірою запобіжного заходу йому обрали підписку про невиїзд.
Слідчим відділом Генпрокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу України.
Загалом цього року працівники органів внутрішніх справ викрили понад 2 400 фактів хабарництва, з них 17 - з боку суддів.