середу, 15 жовтня 2008 р.

Донецькі рейдери-шахраї вивозили з "Промінвестбанку" 400 000 000 гривень

КИЇВ, 15 жовтня. /Людмила Власюк - УКРІНФОРМ/. Службою безпеки України викрито злочинну групу, яка намагалася вивезти за кордон для подальшого "відмивання" в офшорних зонах кошти "Промінвестбанку" в сумі 400 млн гривень. Про це повідомив в.о.голови СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами керівника спецслужби, за цією оборудкою стояв один з донецьких банків. Після легалізації коштів зловмисники запланували організацію рейдерських атак.

За даними фактами порушено дві кримінальні справи. "Станом на сьогодні ми заблокували і не дали вивезти за межі країни 311 млн гривень", - сказав В.Наливайченко.

СБУ також викрила спроби "чорного" піару проти низки інших провідних українських банків. Так, встановлено осіб, які виступили замовниками розміщення у ЗМІ публікацій з негативною оцінкою фінансового стану в "Укргазбанку", "Укрсоцбанку", "Райффайзенбанку Аваль". З'ясовано, що замовником виступило одне з київських товариств з обмеженою відповідальністю. Зібрані матеріали підготовлено до передачі в органи прокуратури.