середу, 22 жовтня 2008 р.

В Ужгороді горів ринок, а в Ужгородському районі - вантажівка з легковими іномарками

УЖГОРОД, 22 жовтня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Десять торгових павільйонів згоріли дощенту на так званому "зеленому" ринку Ужгорода, у самому центрі міста. Добровільні охоронці з числа торговців бачили паліїв, навіть гналися за ними, але наздогнати не змогли. Незважаючи на те, що пожежники прибули швидко, врятувати згадані павільйони і товар не вдалося.
Між торговцями "зеленого" ринку та міською владою триває давня перманентна "війна". З огляду на перевантаженість центру міста автомобілями влада вирішила зробити проїзною вул.Фединця, яку й зайняли близько 300 торговців. Їм пропонували місця на інших ринках Ужгорода, але люди не погоджуються: надто вже зручна і вигідна територія. Центр міста! Влада переконувала, умовляла, погрожувала силою, навіть бульдозери присилала, але торговці приковували себе ланцюгами до "будок" і не дозволяли перевозити їх. Це протистояння триває вже понад два роки. Торговці ночами по черзі охороняють "свій" базар, але й це не вберегло від підпалювачів.
А на трасі Київ-Чоп, біля закарпатського селища Середнє /Ужгородський район/, спалахнула спеціалізована вантажівка МАН, яка перевозила легкові автомобілі "Шкода Октавія". Власне, загорілися задні колеса причепа. Вогнем пошкоджено два легковики - один на нижньому ярусі причепа, другий - на верхньому. Прибулі із Середнього вогнеборці не дали вогню поширитися на інші автомобілі. Розміри шкоди в обох випадках з'ясовуються.


Фото Сергія Гудака