пʼятницю, 3 жовтня 2008 р.

Причиною смерті під час уроку фізкультури 13-річної буковинської школярки медики визнали серцево-судинну недостатність

ЧЕРНІВЦІ, 2 жовтня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Причиною смерті 13-річної школярки на уроці фізкультури у Новоселицькій районній школі на Буковині медики визнали гостру серцево-судинну недостатність, передає кореспондент УКРІНФОРМУ. Це висновки судово-медичних експертів. Як повідомив ЗМІ головний лікар Новоселицької центральної районної лікарні, куди відразу ж було направлено школярку і де вона упродовж 15 хвилин померла, причиною великого крововиливу в серцевий м’яз, порушення автоматизму серця, набряку легень та набряку серця могло стати різке фізичне навантаження.
Трагедія сталася вчора на уроці фізкультури. Свідки стверджують, що хоча дівчинка була спортсменкою й не скаржилася на здоров’я, того разу їй стало зле ще перед уроком, проте викладач фізкультури наполіг на занятті. Виконуючи забіг на 800 метрів, дівчина впала на четвертому колі. І хоча вже через кілька хвилин на місце події прибули лікарі, оскільки школа знаходиться поблизу лікарні, а ще через лічені хвилини хвору доставили в реанімаційне відділення, бригада реаніматорів виявилася безсилою.
Сьогодні упродовж дня на місці події працювала створена розпорядженням голови Чернівецької ОДА Володимиром Кулішем спеціальна комісія для проведення розслідування надзвичайного випадку, до якої увійшли лікарі та освітяни. Її висновки поки що не оприлюднено.