середу, 26 січня 2011 р.

Папа Римський схвалив спілкування в соціальних мережах

Папа Римський Бенедикт XVI "благословив" спілкування в соціальних мережах. Про своє позитивне ставлення до цього способу комунікації понтифік заявив у зверненні, підготовленому до 45-го Всесвітнього дня спілкування.
Понтифік відзначив, що спілкування в соціальних мережах допомагає завести нові знайомства, сприяє обміну знаннями, діалогу культур. У той же час Папа Римський застерігає від надмірного "занурення в паралельну реальність". Понтифік закликав залишатися вірними самим собі і не створювати профайли в соціальних мережах, які б не відображали реальні характеристики людини, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на офіційний сайт Ватикану.
Конкретної соціальної мережі Папа Римський не згадував, а говорив про феномен віртуального спілкування загалом. Всесвітній день спілкування, організований Ватиканом, у 2011 році пройде 5 травня.
У Бенедикта XVI є свій канал на YouTube. Ватикан запустив власний додаток для iPhone. Крім того, понтифік користується електронною поштою. Він вже неодноразово звертався до всіх католиків, у тому числі й до священиків із закликом активніше користуватися Інтернетом для популяризації церкви і для проповіді Євангелія.