понеділок, 31 січня 2011 р.

Телевізійні та радіопрограми, зроблені за державні кошти, спеціально позначатимуться

З 1 лютого державні телерадіоорганізації зобов'язані позначати всі програми та фільми, виготовлені за бюджетні кошти, текстом такого змісту "Вироблено на державне замовлення". Відповідний наказ підписав голова державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк.
Як повідомили УКРІНФОРМу в прес-службі Держкомтелерадіо, позначення (маркування) фільму в телевізійному ефірі має здійснюватися на початку його трансляції перед назвою фільму. Телепрограми і передачі повинні маркуватися у титрах в кінці їхньої трансляції.
Про те, що радіопрограма зроблена за державний кошт, оголошується в ефірі на початку її звучання після оголошення назви матеріалу та в кінці звучання після оголошення виробника матеріалу.
Не потребують позначення (маркування, озвучення) інформаційні програми та оперативні матеріали про діяльність органів державної влади.
"Це нововведення сприятиме громадському контролю за ефективним використання коштів державного бюджету, більшої відкритості процесу виробництва і розповсюдження теле- та радіопрограм для державних потреб", - вважає голова комітету Юрій Паксюк. На його думку, цей захід має упорядкувати систему звітності керівників ДТРК щодо виконання бюджетної програми.