середу, 26 січня 2011 р.

УКРІНФОРМ домовився про співпрацю з турецьким інформагентством "Анадолу Ажанси"

Українське національне інформаційне агентство "УКРІНФОРМ" уклало угоду про співпрацю з Турецьким інформаційним агентством "Анадолу Ажанси" (АА). Церемонія підписання відбулася в Адміністрації Президента України під час візиту до Києва офіційної делегації Турецької Республіки на чолі з Прем'єр-міністром країни Реджепом Тайїпом Ердоганом.
Згідно з угодою, агентства розвиватимуть співпрацю у сфері засобів масової комунікації, обміну інформацією з метою висвітлення політичних, економічних, соціальних та культурних подій у двох країнах, фото і відеоматеріалами, професійним досвідом. Документ також передбачає взаємовигідну співпрацю в разі виникнення оперативної необхідності актуального характеру (взаємних візитів керівництва України і Турецької Республіки, офіційних урядових делегацій тощо).
Крім того, йдеться в угоді, сторони можуть організовувати взаємні відрядження своїх співробітників до Києва та Анкари для ознайомлення з досвідом журналістської роботи, обробки та поширення інформації, підготовки матеріалів про Україну і Турецьку Республіку.
Від УКРІНФОРМу свій підпис під угодою поставив генеральний директор агентства Віктор Чамара, від "Анадолу Ажанси" - генеральний директор Хілмі Бенгі.