пʼятницю, 21 січня 2011 р.

На День Соборності Київ поділили між мітингувальниками

У четвер у КМДА пройшла погоджувальна рада з організаторами масових заходів, запланованих у Києві на День соборності України 22 січня.
"Під час продуктивного діалогу з представниками громадських організацій різних політичних поглядів нам вдалося узгодити проведення всіх масових заходів, - повідомив заступник голови КМДА Олександр Пузанов. - Ми охоче йшли назустріч побажанням організаторів акцій, тому ніхто не був обмежений у можливості проявити свою громадську позицію. А завдяки конструктивному підходу, який проявили учасники наради, жодна організація не заважатиме інший".
На нараді частину з поданих заявок було знято, а деякі організатори об'єдналися між собою. Так, масові заходи на Софійській площі стануть загальними для п'яти політичних об'єднань. Головним організатором стала Українська всесвітня координаційна рада, а відповідальним за проведення - Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на прес-службу КМДА.
На Контрактовій площі відбудуться мирні зібрання громадської організації "Фронт змін", тротуарна частина моста Патона стане місцем проведення акції громадської організації Братство козацького бойового звичаю "Спас", який символізуватиме возз'єднання лівобережної і правобережної України, а Українська народна партія пронесе центром Києва найбільший прапор України.
Представники Партії регіонів покладуть вінки до пам'ятників Шевченку і Грушевському. У цих заходах братимуть участь Президент Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров.
На Майдані Незалежності та на Хрещатику пройдуть заходи, організовані міською владою. На Майдані відбудеться святковий концерт, а вздовж Хрещатика, від перехрестя з вулицею Городецького до перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького, пройде святковий ярмарок.