пʼятницю, 21 січня 2011 р.

Українське суспільство демонструє єдність недовіри - політологи

Українське суспільство демонструє єдність недовіри, людей об'єднує політична апатія і недовіра до всіх політиків - про це заявили політологи: директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко та професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань на прес-конференції напередодні Дня Соборності України, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
"Завтра буде унікальний День Соборності в тому сенсі, що замість злуки ми побачимо день політичного розбрату і роз'єднання. Це така соборність по-українськи?" - сказав директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.
За його словами, "свій вагомий внесок у роз'єднання роблять і влада, і частина опозиції". Відбувається ідеологічна гра на абсолютно протилежних цінностях, з застосуванням сумнівних політтехнологій, сказав він.
В.Фесенко вважає, що на сьогодні в Україні немає жодного політичного діяча, який претендує на роль політичного лідера і якому б довіряла хоча б половина населення, який мав би позитивний баланс оцінок довіри і недовіри.
У цьому контексті політолог зазначив, що за даними опитувань Українського інституту соціальних досліджень 29 відсотків опитаних заявили, що опозиція в Україні непотрібна. В. Фесенко вказав на зростання авторитарних настроїв у суспільстві, передовсім у Партії Регіонів. Це одне з пояснень того, що нині не відзначається зниження рейтингу цієї партії, сказав він.
О.Гарань, коментуючи заяви опозиції щодо необхідності об'єднання, висловив думку про те, що "завтра ми побачимо якраз приклади роз'єднання опозиції, яка День Соборності святкуватиме на різних площах".