Українцям треба відроджувати автентичні традиції, на які так багата наша земля. На цьому наголосила сьогодні старший науковий співробітник Національного музею народної архітектури та побуту України Надія Зяблюк на прес-конференції у Києві.
За словами експерта, повідомляє УКРІНФОРМ, запозичення західних різдвяних традицій іде від незнання людьми культурної спадщини власного народу.
Вона нагадала, що у Святвечір та на Різдво на святковому столі неодмінно мають бути страви з бобових культур. Вони, за повір'ям, притягують до оселі багатство. Серед обов'язкових 12 страв мають бути також риба, борщ, вареники, узвар, обрядовий хліб (пиріжки, печиво, паляниця), страви з квасолі, бобів, гороху та кутя.
"За традицією, кутю не можна готувати заздалегідь, а тільки напередодні Різдва", - зауважила Н.Зяблюк.