понеділок, 10 січня 2011 р.

Від пасивного паління щороку стають інвалідами 1,4 млн осіб

Більш як 172 тисячі осіб на рік вмирають від наслідків пасивного паління в країнах - членах Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Ще 1,4 мільйона осіб стають інвалідами.
Як повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Центр новин ООН, цими днями ВООЗ повідомила про завершення дослідження відносного пасивного паління в 4-х країнах регіону - Польщі, Туреччині, Росії й Україні. Виявилося, що поляки, росіяни й українці, які не палять, дуже серйозно страждають від сигаретного диму на робочому місці, зупинках автобусів, у ресторанах і навіть у своїх власних будинках. Все це призводить до серйозних хвороб, що викликаються впливом вторинного тютюнового диму.
На сьогодні лише 4 країни регіону - Велика Британія, Греція, Ірландія і Туреччина - прийняли закони про заборону паління на робочих місцях, у ресторанах, барах та інших закритих громадських місцях.
ВООЗ закликає всі країни вжити заходів для забезпечення середовища, вільного від тютюнового диму. Її експерти нагадують про те, що перебування людей, які не палять, в середовищі курців обертається серйозними захворюваннями і передчасною смертю, а також економічними втратами, що обчислюються десятками мільярдів доларів на рік.
Безпечного рівня вторинного впливу тютюнового диму не існує. Паління в усіх його формах залишається головною причиною смертності у всьому світі, якій можна запобігти. Воно стає причиною смерті більш як 5 мільйонів людей на рік. До 2030 року ця цифра може зрости до 8 мільйонів.