четвер, 27 січня 2011 р.

Співробітника ДАІ звільнено за неповагу до державної мови

Співробітника ДАІ м.Одеса звільнили за дискредитацію звання працівника міліції, зокрема, публічну демонстрацію неповаги до державної мови. На Інтернет-сайтах у середу з'явилася інформація та відео, де демонструвалося небажання інспектора ДАІ Одеси спілкуватися з водієм українською мовою. В ході розмови інспектор "чесно і з упевненістю" відмовився розмовляти українською, заявивши, що не любить і ніколи не полюбить цю мову, яку називає "телячою".
Керівництво МВС України доручило Департаменту ДАІ МВС України негайно провести службову перевірку за викладеними фактами та вжити відповідних заходів реагування.
Як повідомили УКРІНФОРМу в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, у ході перевірки з`ясувалося, що інспектор ДАІ, порушуючи вимоги ст.10 Конституції України, ст.10 Закону України "Про міліцію", ст.10 Закону України "Про державну службу" та статей 2,6,8 Закону України "Про мови в Україні", а також норм професійної етики, дозволив собі публічну демонстрацію неповаги до державної мови, тим самим дискредитуючи звання працівника міліції.
За результатами проведеної перевірки інспектора ДАІ звільнено з органів внутрішніх справ за статтею про дискредитацію. Одночасно вжито заходів дисциплінарного впливу (від суворої догани до звільнення з посади) до його керівників, які не забезпечили контроль за роботою підлеглих.
Водночас з метою недопущення порушень законодавства, підвищення суспільної довіри до органів внутрішніх справ 27 січня 2011 року заступник міністра внутрішніх справ генерал-майор міліції Віктор Ратушняк підписав вказівку щодо вдосконалення взаємовідносин працівників Державтоінспекції МВС України з учасниками дорожнього руху. Документом, зокрема, передбачено організацію проведення в системі службової підготовки підрозділів Державтоінспекції додаткових занять з вивчення Законів України та інших нормативних актів.