середу, 2 лютого 2011 р.

Google допоможе єгиптянам писати в Twitter без Інтернету

Компанія Google оголосила про запуск нового сервісу. Незважаючи на те, що через масові заворушення уряд ще минулого тижня відключив єгиптян від Інтернету, тепер жителі Єгипту зможуть залишати повідомлення в Twitter, подзвонивши на спеціальні номери.
"Сервіс вже запущено. Вже зараз можна залишати голосові повідомлення, просто подзвонивши на номери: +1 650 419 4196 (США), +39 06 62 20 72 94 (Італія), +97 316 199 855 (Бахрейн). Сервіс вмить розмістить їх у Twitter, використовуючи ключове слово #egypt. Ми сподіваємося, що це допоможе людям у Єгипті завжди залишатися на зв'язку в цей важкий час", - заявили в Google.
Як повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Le Monde, влада Єгипту минулого тижня перекрила громадянам країни доступ до мережі Інтернет, намагаючись протистояти зростанню протестів. Мобільний зв'язок також працює з великими перебоями. Як повідомили в американській моніторинговій компанії Renesys, відключення Інтернету на території Єгипту "не має аналогів у світі" і за своїми масштабами перевершує обмежувальні заходи, вжиті недавно в Тунісі, а також після виборів 2009 року в Ірані.