вівторок, 15 лютого 2011 р.

Сьогодні вранці на Сонці стався потужний спалах класу Х, а ввечері Землю накриє сонячна буря

Сьогодні вранці на Сонці стався потужний спалах класу Х, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на міжнародний сонячний проект ТЕСІС.
Окрім того, сьогодні ввечері Землю накриє магнітна буря.
Як вже повідомлялося, минулої неділі на Сонці був зареєстрований потужний спалах рівня М6,6. За даними геофізиків, спалах супроводився викидом коронарної маси. "Ділянка, в якій стався спалах, під час події була розташована поблизу центральної сонячної довготи, тобто прямо навпроти Землі. Це положення, звідки вплив сонячних явищ на Землю є максимальним", - зазначають спеціалісти ТЕСІС.
В "обіймах" сонячної бурі Земля перебуватиме з вечора 15 лютого. Буря триватиме і 16 лютого, причому того дня прогнозується її максимум (з 17 до 20 години за київським часом). Вчені поки що не повідомляють про те, якою буде сила майбутніх геомагнітних збурень. Щодо сьогоднішнього спалаху, то прогнозу про її наслідки для Землі поки що немає.
Доречно буде сказати, що сильні магнітні бурі можуть викликати збої в роботі радіозв'язку, ліній електропередач. Їх повинні побоюватися й люди. Особливо це стосується тих, хто страждає від серцевосудинних захворювань і чутливий до стрибків артеріального тиску.