середу, 2 лютого 2011 р.

Американський суд зобов'язав спамера заплатити Facebook $360,5 млн

Американський федеральний суд постановив, що такого собі Філіпа Порембськи оштрафовано на $360,5 млн за розсилку комерційних повідомлень у соціальній мережі. За словами федерального судді Джеремі Фогела, рекордний штраф має бути виплачений на користь Facebook з боку спамера, який керував компанією PP Web Services.
Як повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Nakedsecurity, у вердикті суду йдеться про те, що Порембськи визнано винним у незаконному отриманні реквізитів як мінімум 116000 користувачів Facebook і розсилці спамових повідомлень їхнім друзям. Всього спамер надіслав більш як 7,2 млн рекламних повідомлень. Деякі з повідомлень були створені з метою залучення користувачів на фішингові сайти з метою подальших крадіжок персональних даних.
Під час серії обшуків, проведених поліцією у будинку і в офісі спамера, було виявлено комп'ютери, що містять відомості про ще 160000 користувачів Facebook, які поки що не стали жертвами спамера. Крім того, на комп'ютерах були знайдені скрипти і програми для автоматизованої розсилки реклами.
У Facebook кажуть, що отримали більш як 8000 скарг на дії Порембськи з боку користувачів мережі, крім того, 4500 користувачам довелося заблокувати акаунт або повністю змінити реквізити доступу, щоб уникнути подальшого несанкціонованого використання облікового запису.