середу, 2 лютого 2011 р.

Українські виші розпочали боротьбу з кібератаками

На базі Національного авіаційного університету України буде створена перша в Україні університетська команда реагування на комп'ютерні інциденти CERT (Computer Emergency Response Team).
Як повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на infopulse.com.ua, її створення ініційоване співробітниками кафедри безпеки інформаційних технологій Національного авіаційного університету, а також менеджером з Інформаційної безпеки компанії "Інфопульс Україна" Глібом Пахаренком і одним з колишніх керівників підрозділу по боротьбі з комп'ютерною злочинністю СБУ Костянтином Корсуном.
"Кіберзлочинність - це як глобальне потепління - з ним не можна боротися лише у рамках однієї країни, тут потрібні спільні зусилля. І Україна, з її європейськими прагненнями, не може залишатися осторонь", - прокоментував Гліб Пахаренко.
У найближчому майбутньому планується підключити до проекту й інші виші, між якими буде встановлено регулярний обмін даними про інциденти, статистикою, а також напрацюваннями щодо запобігання існуючим проблемам.