пʼятницю, 4 лютого 2011 р.

Інтернет-блокада коштувала Єгипту $90 млн

П'ятиденне блокування інтернет-зв'язку урядовими службами Єгипту коштувало країні 90 млн доларів США, підрахували в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
На блокований сервіс - телекомунікації і інтернет-зв'язок - припадає майже 3-4% ВВП Єгипту. Таким чином, внаслідок блокування цих сервісів економіка країни щодня втрачала близько 18 млн доларів США, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Блокування інтернет-зв'язку і телекомунікацій у країні має також негативний довгостроковий вплив. За словами експертів з ОЕСР, такі дії, які демонструють ненадійність функціонування телекомунікацій у країні, можуть ускладнити єгипетським телекомунікаційним компаніям-провайдерам роботу щодо виходу на глобальний ринок і залучення іноземних компаній на місцевий ринок, що є однією з ключових стратегій уряду.
Експерти у сфері телекомунікацій назвали нинішнє відключення інтернет- і мобільного зв'язку в Єгипті "найгіршим за всю історію веб-мережі", пише AFP. Так, представники третьої у світі компанії з комп'ютерної безпеки Trend Micro назвали це відключення "безпрецедентним" і "наймасштабнішим". За словами Жюльєна Кулона, співвласника французької системи управління і моніторингу інтернету Cedexis, за 24 години ними було втрачено близько 97% єгипетського інтернет-трафіку. Загалом була припинена робота компаній-провайдерів Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt і Etisalat Misr за винятком лише компанії Noor Group, яка продовжувала надавала інтернет-послуги своїм абонентам. Постійний або періодичний доступ до мережі Інтернет має майже 23 млн єгиптян, або більш як чверть населення країни.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=984939