четвер, 7 травня 2009 р.

Дніпропетровська трагедія в залі гральних автоматів розслідується

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває в Дніпропетровську, де сьогодні уночі сталася трагедія у будинку, в якому розміщувалися гральні автомати.

Як повідомлялося, за попередніми даними, у результаті трагедії загинуло 9 осіб, ще 11 отримали поранення. Уночі за дорученням першого віце-прем'єр міністра Олександра Турчинова створена урядова комісія на чолі з міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимиром Шандрою, яка зараз працює на місці трагедії.

Трагедія сталася у салоні ігрових автоматів "Метро-Джек-Пот", що розміщувався на першому поверсі п'ятиповерхівки на проспекті Гагаріна, 127. Постраждалих з термічними опіками і травмами дихальних шляхів доправлено в опікове відділення 2-ї міської лікарні та до обласної лікарні імені Мечникова, повідомили в центрі пропаганди Головного управління МНС у Дніпропетровській області.

Виклик до пожежної частини надійшов сьогодні о 0.15. З пожежної частини Жовтневого району, розташованої найближче до місця події, виїхало одразу дві машини, які за 7-8 хвилин були вже на місці.

Ситуація була дуже складною, бо, за словами очевидця, через коротке замикання зайнявся автомат біля входу до приміщення. Спроба співробітника салону (дівчини) вимкнути його та охоронника - загасити вогонь за допомогою вогнегасника, не була вдалою. Через те, що джерело вогню було біля входу, вихід з приміщення одразу став неможливий, а їдкі речовини, які виділяються під час горіння пластику та інших синтетичних матеріалів, призвів до того, що відвідувачі салону втрачали орієнтири і непритомніли у залі.

На допомогу пожежникам прибули ще чотири частини. Вогонь було ліквідовано о 1 годині 40 хвилин. Співробітники МНС відзначають, що, незважаючи на те, що на них були протигази та маски, працювати було надзвичайно важко. Всіх відвідувачів довелося виносити на вулицю і вже тут з'ясовувати, кому ще можна допомогти.

Крім того, була загроза, що дим пошириться на верхні поверхи, і тоді постраждалих буде ще більше.

За попередніми даними причина займання - коротке замикання.

Особи 4-х із 10-ти загиблих вже встановлено. Як поінформували у Бабушкінському управлінні МВС України в Дніпропетровській області, серед загиблих - троє співробітників залу ігрових автоматів та відвідувач.