середу, 20 травня 2009 р.

Чиновника, засудженого три місяці тому за службові злочини, впіймали на півмільйонному хабарі

КИЇВ, 20 травня. /УКРІНФОРМ/. Міліція затримала голову однієї з селищних рад Луганській області під час одержання ним хабара в сумі 500 тисяч гривень. Про це УКРІНФОРМу повідомили у Головному управлінні боротьби з організованою злочинністю /ГУБОЗ/ МВС України.
Ці кошти посадовець вимагав у приватного підприємця за сприяння у виділенні земельної ділянки загальною площею 3 гектари.
За даними ГУБОЗ, у лютому 2009 року згаданого голову сільради суд визнав винним у перевищенні влади та службових повноважень, а також у службовому підробленні. "Йдеться про оборудку з двома квартирами, що знаходилися на балансі селищної ради. За рішенням суду посадовця було засуджено до 3 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку терміном на 2 роки. Рішення суду чиновник кілька місяців намагався оскаржити у вищих судах", - розповіли в ГУБОЗ.
Прокурором Луганської області порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 368 (хабарництво в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримано на три доби до обрання судом запобіжного заходу.