неділю, 10 травня 2009 р.

"Берлибаський бануш" готують у закарпатському селі

УЖГОРОД, 10 травня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Улюблена страва горян - бануш - домінує в "меню" фестивалю, який відкрився сьогодні у закарпатському селі Костилівка. Свято так і назвали - "Берлибаський бануш". Основні компоненти бануша - кукурудзяна крупа і сметана, з яких виходить страва - пальчики оближеш...

У програмі фестивалю - запалення полонинської ватри, конкурс на краще приготування бануша, дегустації гуцульських страв і напоїв, концерт, розваги, народні гуляння тощо. Костилівка знаходиться у Рахівському районі - улюбленому місці туристів, для яких, власне, й проводяться такі фести. Один присвячений другому хлібові горян - картоплі /ріпі/, інший - народним ремеслам, третій - проводам вівчарів на полонини...

Не доводиться нудьгувати туристам на мальовничій Рахівщині. Уміють тут гостей прийняти, розважити і пригостити...