середу, 27 травня 2009 р.

На Хмельниччині шахрай, прикинувшись монахом, обікрав костел та обібрав паству

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, 27 травня. (Володимир Захар'єв - УКРІНФОРМ). Правоохоронці Хмельниччини затримали громадянина Польші, якого звинувачують у крадіжці грошей одного з костелів у Волочиському районі області та обмані парафіян. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили у відділі зв'язків із громадськістю УМВС України у Хмельницькій області.

Шахрай прийшов до костелу в одязі монаха - і ніхто не посмів перевірити документи поважної за віком людини. Йому надали прихисток, сито годували. Чоловік справно ходив на служби, а в інший час спілкувався з місцевими чоловіками, оскільки повідомив, що приїхав на Хмельниччину з Польщі за дорученням біскупа міста Катовіци, щоб зібрати бригаду робітників на будівництво.

"Та одного дня він щез разом із грішми костелу і цифровою апаратурою. Однак аферист не врахував, що у прочан виявиться номер телефону таксиста, послугами якого вирішив він скористатися", - зазначила співробітниця прес-служби УМВСУ у Хмельницькій області Інна Проник.

У крадія вилучили 8 тисяч гривень, два цифрових фотоапарати і посріблену літургійну чашу. Крім грошей зі скарбниці костелу в шахрая були й ті кошти, що він зібрав із довірливих людей, адже за "влаштування" на роботу чоловік брав із кожного претендента по 50 доларів США або по 30 євро.

Зараз правоохоронці перевіряють причетність затриманого афериста до схожих злочинів і на території України, і в Польщі.