неділю, 10 травня 2009 р.

Громадськість Рівненщини відзначила 130-річчя з дня народження Симона Петлюри

РІВНЕ, 10 травня. (Віктор Мазаний - УКРІНФОРМ). Вінки до єдиного в Україні пам'ятника Симону Петлюрі у Рівному поклали сьогодні представники громадськості поліського краю, відзначаючи 130 річницю з дня народження організатора українських збройних сил, головного отамана військ УНР, голови Директорії УНР, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами директора обласного краєзнавчого музею, кандидата історичних наук Олександра Булиги, видатний командир разом зі своїм штабом перебував у Рівному у 1919 році, коли місто тимчасово на кілька місяців стало столицею УНР. Тут 12 квітня 1919 року він сформував новий уряд, який розташовувався на вулиці, що нині носить ім'я патріота, і де встановлено йому пам'ятник.

Із діяльністю сподвижника національного визволення можна ознайомитися на виставках історичних матеріалів, відкритих у біліотеках міста. А в обласному архіві для загального огляду представлено надруковані в різних країнах у 1941-1942 роках збірники і часописи, у яких йдеться про Симона Петлюру.