четвер, 7 травня 2009 р.

Погода: у п'ятницю пройдуть короткочасні дощі та прогуркотять грози

КИЇВ, 7 травня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. "Люблю грозу я в травні молодому, Коли весняний перший грім, Забувши про синці і втому, Гуркоче в небі голубім..." - так писав про нинішню травневу пору російський поет-романтик Федір Тютчев. Типовою картиною цього поетичного пейзажу стане наступна доба, 8 травня, яка принесе на більшу частину території України короткочасні дощі та грози. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Згідно з прогнозом синоптиків, у четвер на більшій частині території країни переважатиме хмарна з проясненнями погода, часом пройдуть дощі, місцями прогуркотять грози. Без опадів буде лише в західних областях країни. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с, на Лівобережжі місцями пориви вітру та шквали 15-20 м/с.

Температура повітря в більшості регіонів становитиме вночі 7-12°, у північних та західних областях 4-9°. У Карпатах термометри покажуть 1-6° тепла, місцями проступатимуть приморозки 0-3°. Вдень у східній половині, більшості південних областей та в Криму повітря прогріється до 13-18°, на решті території до 16-21° з підвищенням 9 травня до 20-25°.

У Києві та області 8 травня буде хмарно з проясненнями, вночі пройде невеликий, вдень помірний дощ, подекуди прогуркотить гроза. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 4-9° тепла, вдень 16-20° з підвищенням 9 травня до 20-23°.