середу, 13 травня 2009 р.

Погода: у четвер в Україну повернуться приморозки

КИЇВ, 13 травня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Синоптична ситуація у четвер, 14 травня, на території України зазнає докорінних змін: замість дощів верховодитимуть приморозки. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, загалом наступна доба мине без істотних опадів, лише на півночі Лівобережжя, у східних областях, Приазов'ї та Криму місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі та прошумлять грози. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря в більшості регіонів становитиме вночі 2-7° тепла, у західних, північних, місцями у центральних та східних областях на поверхні грунту, а в Карпатах і в повітрі приморозки 0-3°. У південних областях та в Криму термометри уночі реєструватимуть 5-10° тепла. Удень повітря прогріється на всій території країни до 13-18°.

У столиці та області в четвер переважатиме мінлива хмарність без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі 2-7° тепла, на поверхні грунту місцями приморозки 0-3°, вдень термометри покажуть 13-18° тепла з підвищенням 15 травня до 16-21°.