понеділок, 15 грудня 2008 р.

«Антикризову» кнайпу відкривають львів`яни

ЛЬВІВ, 15 грудня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Зможуть «вдарити лихом об землю» і позбутися стресів та депресивних симптомів, зв`язаних з економічними негараздами, львів`яни. В центрі міста відкривається тимчасова кнайпа-перфоменс, яка існуватиме лише 80 днів. Її організатори стверджують, що за цей термін кризу можна подолати, адже найбільше вона існує в мізках кожної людини і якщо цього позбутися, решта вирішиться сама собою.
Організатори кнайпи також вирішили оприлюднити своєрідне "Звернення до народу". В ньому мовиться, що кризи буяють повсюди і повсякчас - соціальні, економічні, політичні. Людство щодень переживає кризу ідентичності. Переосмислює цінності. Блукає по Єгипті. Нищить пам’ятники. Палить мости. Змінює вождів та героїв. Вбиває собі подібних. Шукає винних. Кляне кризових менеджерів. І безперестанку нарікає... І постійно зарікається. Україна не сама. Нам важко. Але не важче ніж: американцям під час "великої депресії", німцям по війні, угорцям, чехам, полякам, чиї країни одна за одною ставали «гарячими точками» у часи тоталітарних режимів. Зрештою, справжні проблеми - в Африці. Кризи нас єднають зі світом.
В Європі ж за кожною кризою приходить весна,- нагадують автори звернення.- До неї залишилось протриматись лише 80 днів. Тож головне - не марнувати ночей! Пам’ятаймо: у кожного з нас мішок з нерозмінним скарбом - повні кишені любові, повні жмені надії і повна пазуха віри. І це єдина валюта, що не знає інфляції".
Хто зна, можливо, ці аргументи стануть переконливими для відвідувачів, особливо молодих фахівців, по яких криза, як правило, б`є найболючіше. Їх настрій піднесе і тематична програма закладу. Вже на свято Миколая відбудеться перший антикризовий концерт групи "ПЕРКАЛАБА" з новим альбомом "ЧИДРО" та презентація антикризового фільму про с. Перкалаба "Посмішка на обличчі, а в очах сльоза" польського режисера.