понеділок, 8 грудня 2008 р.

Коли конопля взуває, це корисно для здоров`я

ЖИТОМИР. /Наталія Міжигурська - УКРІНФОРМ/. Модне, сучасне, екологічно чисте взуття з конопель випускає житомирське підприємство "Hemps", передає кореспондент УКРІНФОРМу. Підприємство такого типу перше і поки що єдине в Україні. Виробництво взуття тут налагоджено чотири роки тому. За цей час подефілювати у модельному взутті з оригінального матеріалу мали можливість чимало прихильників стильного дизайну в Україні та за кордоном.
Як зазначив директор підприємства Олег Земнухов, для створення конопляного взуття треба було об'єднати багатовіковий досвід обробки цієї корисної агрокультури з народним мистецтвом. Відтак із своїми однодумцями він розробив нові технології.
Виявляється, контакт з цією тканиною позитивно впливає на стан нервової, серцево-судинної та статевої систем. Пористість волокон коноплі дозволяє тканині краще вбирати вологу, що дає можливість тілу "дихати" у сильну спеку, зберігаючи прохолоду. Водночас повітря, що проходить крізь волокна, зігрівається тілом і зберігає тепло у холоди. "Конопляна тканина має високу міцність та надзвичайно практична, не провокує алергічних реакцій, створює температурний режим та енергетичний баланс, має антисептичні та ранозагоювальні властивості. Вона фарбується натуральними природними барвниками. Це, зокрема, цибуля, кропива, дуб, конопля, глиця, горіх та інші лікарські рослини, які надають тканині приємного аромату та цілющих властивостей", - розповідає Олег Земнухов. Взагалі, на його думку, наразі конопля стала новим елітним матеріалом для сучасних дизайнерів і дозволила створити новий напрям моди.
Нещодавно підприємством були запатентовані багатошарові лікувально-профілактичні устілки для взуття. Вони виготовлятимуться з коноплі з додаванням лікарських рослин, зокрема, полину. Наразі до впровадження готуються ще декілька нових розробок, які незабаром підприємство має намір запатентувати.
За словами Олега Земнухова, кожна нова розробка є результатом його копіткої науково-дослідницької роботи. Однак, незважаючи на таке завантаження, йому вдається активно займатися ще й громадською роботою. Олег Земнухов очолює Житомирське регіональне відділення громадської організації "Українська духовна республіка", на рахунку якої чимало цікавих заходів, в основу яких покладено народні традиції та звичаї.