середу, 3 грудня 2008 р.

Жителька Чернігова 5 років отримувала пенсію за покійного батька

ЧЕРНІГІВ, 3 грудня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Упродовж п’яти років жителька Чернігова незаконно отримувала пенсію та пільги за померлого батька - інваліда Великої Вітчизняної війни І групи. Такий факт встановили спеціалісти КРУ в Чернігівській області в ході ревізії, проведеної відповідно до постанов Деснянського районного суду м. Чернігова. Як повідомили в прес-службі управління, за період з 2004 по 2008 рік шахрайка незаконно отримала від держави близько 74 тис. грн.
Як з’ясувалось, свого батька жінка поховала ще в грудні 2003 року на тихому сільському кладовищі в Білорусі. Однак свідоцтво про смерть вирішила не показувати в РАГСі м. Чернігова. Натомість сфабрикувала "липову" довіреність на одержання соціальних виплат і, користуючись залишеним у себе паспортом батька, справно отримувала його пенсію. Не забувала й про щорічну допомогу до Дня Перемоги, компенсацію на транспортне обслуговування і санаторно-курортне лікування. Крім того, користувалась усіма належними інваліду війни пільгами на оплату комунальних послуг і телефонних розмов.
Невідомо, скільки б ще часу донька "експлуатувала" свого покійного батька, якби не сигнал однієї з родичок. Відчувши, що запахло смаленим, шахрайка взяла в Білорусі дублікат лікарського свідоцтва про смерть, але вже датований червнем 2008 року, оформила нове свідоцтво про смерть і, вбравшись у чорну хустку, прийшла до Пенсійного фонду з метою... отримання допомоги на поховання. Але ця витівка вже не пройшла.
Матеріали ревізії спеціалісти КРУ передали до УСБУ в Чернігівській області.