суботу, 6 грудня 2008 р.

Дві третини жителів Донецької області заявили про погіршення рівня життя - результати опитування

ДОНЕЦЬК, 6 грудня. /Сергій Абуков - УКРІНФОРМ/. Дві третини жителів Донецької області заявили про погіршення рівня життя згідно з результатами соціологічного опитування. Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на дані Аналітичної служби Миколи Гаврилова.

У порівнянні з літом життя погіршилося у 64% опитаних, не відчули ніяких змін 28%, а у 6% воно навіть поліпшилося. Не змогли визначитися з відповіддю 2%.

Більше за всіх відчули зниження рівня життя пенсіонери (75%) і робітники (69%). Менше за всіх відчули негативні зміни непрацюючі (41%), працівники сфери бізнесу (39%) і студенти (38%). Всупереч всім обставинам, ухитрилися за цей час поліпшити своє життя 11% студентів.

Поліпшення життя респонденти зв'язували із збільшенням прибутків, когось криза ще не торкнулася, і вони поки не відчули на собі негативних змін, комусь пощастило з роботою і зростанням кар'єри, хтось за цей час поліпшив своє особисте життя.

Респонденти, у яких життя погіршилося, називали в основному економічні причини: зростання цін (22%), низькі прибутки (18%), проблеми з роботою (13%), фінансова криза (12%), життя на грані виживання (7%), інфляцію (5%). Свою роль в погіршенні життя грають психологічні та політичні чинники. Людей засмучують невпевненість в завтрашньому дні (9%), політична нестабільність (7%), проблеми в особистому житті (4%).