суботу, 6 грудня 2008 р.

Розкрито вбивство колекціонера, який зник безвісти у день викрадення з музею картини Караваджо

КИЇВ, 6 грудня. /УКРІНФОРМ/. Харківська міліція розкрила вбивство антиквара та колекціонера, який зник безвісти у липні 2008 року. За підозрою у скоєнні цього злочину затримано 28-річного харків'янина.Про це УКРІНФОРМу повідомили у Департаменті зв'язків із громадськістю та міжнародної діяльності МВС України.

Правоохоронці встановили, що у 2007 році хлопець продав антиквару декілька картин з колекції свого батька. Пізніше з'ясувалося,що твори були підробленими, тому покупець висунув вимогу повернути йому гроші. Проте зловмисник зник.

31 липня 2008 року колекціонер випадково зустрів шахрая і знову постало питання повернення боргу. Хлопець зробив вигляд, що готовий розрахуватися картинами і запропонував поїхати до нього на дачу. Там,за даними міліції, він убив свою жертву молотком і поклав у залізний контейнер.

Як зазначили у МВС України, 61-річний колекціонер зник у той день,коли з Одеського музею західного і східного мистецтва було викрадено картину Мікеланджело Мерізі да Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди", приблизна вартість якої,за оцінками експертів, може сягати 100 мільйонів доларів США.

У міністерстві поки що не коментують цей факт.

Поршено кримінальну справу. Триває слідство.